Diet Glukomannan
- För normalt kolesterol
- Bra fibrer
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (58) Recensioner
- Leverans & betalning
GLUKOMANNAN FÖR VIKTMINSKNING
Diet Glukomannan är extra högkoncentrerade kapslar med hela 95 % extrakt från glukomannan (från Amorphophallus konjac-rot). Glukomannan är en fiber som tillsammans med en energibegränsad kost bidrar till viktminskning. Genom att fibrerna sväller när de kommer i kontakt med vätska så ökar mättnadskänslan och minskar därmed aptiten och vi äter mindre. Den gynnsamma effekten får man vid ett intag av minst tre gram glukomannan fördelat på tre doser per dag. Glukomannan bidrar dessutom till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet.
- Extra högkoncentrerat: 95 %-igt extrakt från glukomannan
- För viktminskning och normalt kolesterol
- Ökad mättnadskänsla
- Utan tillsatsämnen
Till skillnad från många andra glukomannantillskott innehåller Diet Glukomannan ingen utfyllnad, utan består av ett högkoncentrerat 95 %-igt extrakt från konjacrot, vilket gör att du får största möjliga effekt från innehållet.
GLUKOMANNAN FÖR NORMALA KOLESTEROLNIVÅER
Förutom att glukomannan har en positiv inverkan på mättnadskänslan så påverkar den även kolesterolnivåerna. Fibrerna hjälper nämligen till med att upprätthålla normala kolesterolnivåer i blodet. Genom att sänka det onda kolesterolet som har negativ effekt på hjärta och kärl så upprätthåller fibrerna normala kolesterolnivåer. Glukomannan har även funktionen att den kan binda gallsalter och föra med sig dem ut ur kroppen. Gallsalterna i sin tur tar upp kolesterolfetter och när fibrerna för med sig salterna ut ur kroppen så sänks även nivån av kolesterol i blodet.
Läs mer! Lär dig mer om kolesterol och vilka livsmedel som kan sänka kolesterolnivåerna.
Olika fibertillskott
Så här skiljer sig våra fibertillskott åt. Välj den som passar bäst för dina behov!
Diet Glukomannan | Glukomannan Fiber | Diet Fiber | |
Form: | Kapslar | Kapslar | Kapslar |
Storlek: | 90 kaps | 90 kaps | 90 kaps |
Portioner: | 45 port | 45 port | 45 port |
Glukomannan: | 1600 mg/portion | 1500 mg/portion | 687 mg/port |
Betaglukan: | - | - | 133 mg/port |
Övriga ämnen: | |||
Till produkten | Till produkten | Till produkten |
Guide: Vad är glukomannan?
Glukomannan är en typ av växtfiber och används ofta i kosttillskott som marknadsförs för sund viktminskning. Fibret har många egenskaper som vi kan utnyttja för vårt eget välbefinnande eller för att klara en tung lågkaloridiet. Främst bidrar glukomannan till en ökad mättnadskänsla och det tar även längre tid för magen att bryta ner dessa fibrer vilket gör att du känner dig mätt längre.
Den vattenlösliga växtfibern glukomannan är en hemicellulosa uppbyggd av kolhydraterna glukos och mannos. Vi kan inte bryta ner denna typ av fiber för att använda som energikälla, men fibret ger oss en rad positiva effekter när det passerar vår mag- och tarmkanal. Glukomannan i kosttillskott kommer vanligen från konjakroten, en råvara som traditionellt används i det japanska köket där det kallas konnyaku.
Varför ska man äta glukomannan?
Glukomannan har även studerats för sina positiva effekter på kolesterolnivåerna, där det visat sig medföra en sänkning av det onda LDL-kolesterolet (1). Nyckelkomponenten verkar vara gallsalterna som frisätts i tunntarmen när vi äter fett i kosten. Gallsalter tillverkas av kolesterol, men återupptas efter användning till stor del i tarmen, så att nya gallsalter inte behöver bildas. Glukomannan binder dessa gallsalter och tar med sig dem ut ur kroppen, och tvingar på så sätt en ny tillverkning av gallsalter och det går åt mer kolesterol med slutsatsen en lägre kolesterolnivå. Det är positivt för vår allmänna hälsa, då det onda kolesterolet har negativa effekter inte minst för hjärta och kärl.
Att fibrer är bra för magen har vi hört sedan barnsben. Lösliga fibrer bidrar till den naturliga tarmfloran, starkt sammankopplad med ett normalt immunsystem. Fibrerna fungerar där som prebiotika, näring till de goda tarmbakterierna.
I kosttillskott är viktminskning den största anledningen till att vi äter glukomannan. Många upplever att det fungerar som en hjälp under diet genom olika faktorer. Eftersom fibrerna sväller i magen till trehundra gånger sin storlek, ökar vår mättnadskänsla när vi äter dem och det tar längre tid för magen att bryta ned så att vi håller oss mätta under en längre stund. Blodsockret håller sig på en jämnare nivå och medför att vårt sötsug kontrolleras. Ett minskat sötsug tillsammans med en ökad och mer långvarig mättnadskänsla kan vara det som hjälper dig att lyckas med din diet! Läs mer om fettförbränning i vår artikel.
EFSA (European Food Safety Authority) har godkänt glukomannan efter noga kontroller som ett ämne med kolesterolsänkande effekt, samt den bantande verkan som fibern tycks ha (2). För att uppnå dessa gynnsamma hälsoeffekter och viktnedgång menar EFSA att det krävs ett dagligt intag på runt 1 gram glukomannan 3 gånger per dag tillsammans med vatten.
Referenser:
1. Sood N, Baker WL, Coleman CI. 2008. Effect of glucomannan on plasma lipid and glucose concentrations, body weight, and blood pressure: systematic review and meta-analysis. University of Connecticut Schools of Medicine and Drug Information, Hartford Hospital, USA.
2. *EFSA Journal 2010;8(10):1798