Healthwell Risprotein EKO
- Hela 80 % protein
- Perfekt i en smoothie
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (3) Recensioner
- Leverans & betalning
100 % rent ekologiskt risprotein
Healthwell Risprotein EKO är ett ekologiskt risprotein helt utan tillsatser. Detta risprotein innehåller hela 80 % protein och har dessutom en bred aminosyraprofil, vilket gör att kroppen kan använda sig av proteinet på ett bra sätt. Healthwell Risprotein EKO är perfekt som komplement till dina måltider eller som mellanmål. Dessutom utmärkt för dig som är vegetarian eller vegan och vill säkerställa ditt proteinintag. Den naturella smaken gör att du enkelt kan blanda det i en god smoothie eller annan dryck!
- Vegetabiliskt protein från ris
- Bred aminosyraprofil
- 100 % rent utan tillsatser
- Naturell smak
- Ekologiskt
Varför risprotein?
Protein är ett viktigt näringsämne som vi behöver för att kunna bygga upp såväl enzymer och celler som hormoner. Protein består av upp till 20 olika aminosyror varav 9 är essentiella. Att de är essentiella innebär att vi inte kan producera dem i själva, utan behöver tillföra dem via kosten. Risprotein innehåller hela 80 % protein och är dessutom en bra proteinkälla som tillgodoser många av kroppens behov. Dessutom innehåller det viktiga vitaminer och mineraler, exempelvis vitamin E som är en antioxidant. Det har även en hög biotillgänglighet och tas snabbt upp av kroppen. Detta gör risprotein till ett utmärkt vegetabiliskt måltidskomplement, exempelvis för dig som är vegetarian eller vegan och vill se till att du får i dig en tillräcklig mängd protein.
Kombinera med ärtprotein
Vilken funktion ett visst protein har bestämmer proteinets aminosyror. Olika kombinationer av aminosyror har olika funktioner i kroppen och fördelningen mellan dem ser olika ut beroende på proteinkällan. Risprotein är en bra proteinkälla med ett brett spektrum av aminosyror, men den är inte fullvärdig. För att uppnå fullvärdighet kan du med fördel kombinera risprotein med ett annat vegetabiliskt protein av baljväxter, exempelvis Healthwell Ärtprotein EKO. Tack vare att de är baserade på olika sädesslag kompletterar aminosyraprofilerna varandra väl.
Skonsamt och lättblandat
Risprotein är naturligt fritt från både laktos och gluten vilket gör det till en perfekt alternativ för dig som är känslig mot dessa. Det är även en mycket skonsam proteinsort som passar dig med känslig mage, samt dig som vill undvika soja och mjölk som ofta finns i traditionella proteinpulver. Healthwell Risprotein EKO är dessutom lättlösligt och enkelt att blanda i smoothies och andra drycker. Eftersom det är helt naturellt och osötat kan du också smaksätta det precis som du önskar. Tillsätt ca 30 g (¾ skopa) i valfri vätska och drick en gång om dagen som ett komplement till dina måltider eller som ett proteinrikt mellanmål.
Tips! Läs mer om risprotein i vår artikel.
Vad innebär det att vårt risprotein är EU-ekologiskt?
I ekologisk produktion av livsmedel tas hänsyn till biologisk mångfald, bevarandet av naturresurser, miljöpraxis samt stränga djurskydd (1). För att få märka en produkt som EU-ekologisk, märkningen som används inom EU, måste en produkt uppfylla strikta villkor som gäller hela produktionskedjan. Produkten måste innehålla minst 95 % ekologiska ingredienser och dessutom ska de övriga 5 % uppfylla andra strikta villkor (2).
I ekologisk växtproduktion är det viktigt att främja markens bördighet, att du kan få fleråriga växtföljder samt att du kan få ett kretslopp av organiskt material. Därför bör gödselmedel, jordförbättringsmedel samt växtskyddsmedel bara användas om de går ihop med den ekologiska produktionens principer och mål. Rent generellt har EU som krav att ett ekologiskt livsmedel måste tas fram utan syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. I ekologisk produktion är dessutom genmanipulation förbjuden. Dessutom bör en ekologisk produktion främst förlita sig på förnybara resurser (3).
Vegetarian Friendly
Symbolen Vegetarian Friendly indikerar att produktens innehåll är lämpligt för vegetarianer och veganer.
Referenser:
- EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)
- EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)
- EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)