Healthwell MCT Oil EKO
- Ekologisk
- Från kokosnötter
Produktrekommendationer
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (7) Recensioner
- Leverans & betalning
Ekologisk MCT från kokosnötter
MCT-olja EKO är en ekologisk MCT-olja som utvinns från kokosnötter. MCT står för medellånga fettsyror, vilket är fettsyror som kroppen lätt kan ta upp och använda som energi. När MCT absorberas och omvandlas i kroppen förbrukar den ingen energi. Oljan är också skonsam mot magen och absorberas direkt i tarmkanalen och transporteras ut i blodet. Öka ditt intag av den nyttiga fettsyran kaprylsyra med MCT-olja EKO!
- Från kologiska kokosnötter
- Lagras ej som fett i kroppen
- Enkelt att använda i dagliga kosten
- Kaprylsyra
Vilka fördelar har MCT-olja?
MCT står för Medium Chain Triglyceride, vilket betyder medellånga fettsyror. MCT-oljan i MCT Oil EKO utvinns från kokosolja och är rik på kaprylsyra. Fördelen med dessa fettsyror är att kroppen snabbt tar upp dem, till skillnad från hur fett annars först måste blandas med galla i gallblåsan för att matsmältningssystemet sedan med hjälp av enzymer ska kunna bryta ner det. MCT tas upp i tarmen och transporteras via blodet till levern där det omvandlas till ketoner. Det är sedan dessa ketoner som används som energi i kroppen och som alltså inte lagras som kroppsfett.
Tips! Läs mer om varför fett är viktigt för dig som tränar.
När kan jag använda MCT-olja?
MCT Oil EKO är mångsidig och lätt att integrera i din dagliga kost eftersom den är smaklös. Den passar utmärkt för att göra dressingar eller ringla över sallader. Du kan också blanda den i ditt kaffe, te eller smoothie för en extra energikick.
Vilka Fördelar har MCT-olja?
Till skillnad från andra fetter tas MCT upp snabbare i kroppen, vilket ökar både din energinivå och stimulerar fettförbränningen. MCT förbrukar ingen energi när den absorberas och omvandlas i kroppen.
Tips! Se även vår Healthwell MCT C8 Oil EKO som innehåller minst 95% kaprylsyra.
Vad innebär det att produkten är EU-ekologisk?
I ekologisk produktion av livsmedel tar du hänsyn till biologisk mångfald, bevarandet av naturresurser, miljöpraxis samt stränga djurskydd (1). För att få märka en produkt som EU-ekologisk, märkningen som används inom EU, måste en produkt uppfylla strikta villkor som gäller hela produktionskedjan. Produkten måste innehålla minst 95 % ekologiska ingredienser och dessutom ska de övriga 5 % uppfylla andra strikta villkor (1).
I ekologisk växtproduktion är det viktigt att främja markens bördighet, att du kan få fleråriga växtföljder samt att du kan få ett kretslopp av organiskt material. Därför bör gödselmedel, jordförbättringsmedel samt växtskyddsmedel bara användas om de går ihop med den ekologiska produktionens principer och mål. Rent generellt har EU som krav att ett ekologiskt livsmedel måste tas fram utan syntetiskt framställda kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. I ekologisk produktion är dessutom genmanipulation förbjuden. Dessutom bör produktionen främst förlita sig på förnybara resurser (2).
referenser:
1 & 2. EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)
Vegetarian Friendly
Symbolen Vegetarian Friendly indikerar att produktens innehåll är lämpligt för vegetarianer och veganer.