Diet Green Tea
- Antioxidanter
- Superkoncentrerad
Andra alternativ
- Produktbeskrivning
- Näringsinnehåll
- (14) Recensioner
- Leverans & betalning
Extrakt från grönt te
Diet Green Tea innehåller en extra hög koncentration av extrakt från grönt te. En dagsdos innehåller 440 milligram grönt teextrakt från äkta Camellia sinensis, standardiserat till 50 % EGCG. Dessutom är 65 milligram koffein tillsatt för bästa effekt. Använd som dagligt kosttillskott för att ta tillvara på egenskaperna hos grönt te, eller som en del av en strikt kosthållning.
- Extra hög koncentration grönt te
- Innehåller EGCG
- Tillsatt koffein
Diet Green Tea med EGCG
Extrakt från grönt te har blivit mycket populärt som kosttillskott tack vare dess egenskaper. Grönt te kommer från tebusken men skiljer sig från svart te genom att det inte oxiderar lika mycket vid framställningen, utan behandlas med varsamma metoder som bidrar till att näringsämnena bevaras i högre utsträckning. Grönt te innehåller mindre koffein än svart te, men innehåller istället polyfenoler som fungerar som antioxidanter, aminosyran teanin samt EGCG (Epigallokatekingallat).
EGCG är den vanligaste katekinen i te, inte minst i grönt te. EGCG är också det som anses vara det aktiva ämnet i grönt te och det är mycket tack vare detta ämne som grönt te förekommit i studier kring grönt te i samband med träning. Teanin är ett derivat av aminosyran glutamin och samverkar delvis med koffein. Det är också teaninet som bidrar till det gröna teets smak. Ett extrakt med grönt te innehåller dessa näringsämnen i koncentrerad mängd, och kan vara ett smidigt sätt att ta tillvara det gröna teets egenskaper utan att behöva dricka stora mängder grönt te till vardags.
Tillverkning av grönt te
Tebladen plockas från tebusken när de mognat och torkas för att sedan malas. Tillverkningsprocessen av just grönt te utförs antingen genom att tebladen rostas i pannor vilket betyder att oxidationen inte påbörjas, eller att tebladen hålls under vattenånga direkt efter skörden. Svart te oxiderar längre tid, vilket gör bladen mörka och teet förlorar en del av näringsämnena.